"Als ik over 50 jaar terugkijk lijkt het me leuk een verzameling aan verhalen en ontwikkelingen terug te kunnen lezen uit de mooie tijd die ik samen met collega's en leerlingen beleefd heb."

Mijn onderwijsreis

Hallo! Ik ben Dennis de Vink en ik ben docent Engels en mentor op het Amadeus Lyceum in Vleuten. Op deze website kun je twee dingen vinden: Blogs over mijn ervaringen in het onderwijs (artikelen) en materiaal voor mentoren en lessen Engels (methode Engels). 

Waarom deze website?

Van 2017 tot en met 2019 had ik een andere website (www.nieuwkrijt.nl) Hier ben ik mee gestopt omdat het niet meer als hobby of authentiek voelde; met name omdat ik geen autoriteit op het gebied van onderwijs ben en die website wel dat karakter had. Ik wil graag schrijven over de dingen die ik leuk, belangrijk of handig vind. Als jij daardoor geïnspireerd raakt vind ik dat natuurlijk leuk!

Als ik over 50 jaar terugkijk lijkt het me leuk een verzameling aan verhalen en ontwikkelingen terug te kunnen lezen uit de mooie tijd die ik samen met collega’s en leerlingen beleefd heb.

De afgelopen jaren in het onderwijs

In 2010 begon ik met een stage op CSG de Goudse Waarden in Gouda. Daar leerde ik hoe ontzettend leuk leerlingen zijn. Ik gaf voornamelijk les aan kleine klassen met leerlingen die praktijkonderwijs volgden.

Mijn tweede stageplek was op dezelfde school maar ditmaal gaf ik vmbo-tl leerlingen les. Tegenwoordig geef ik ook 3-tl leerlingen les maar destijds bakte ik er niets van. Tegenwoordig geniet ik enorm.

Mijn eerste aanstelling was mijn derde stage. Wederom op De Goudse Waarden. Ik gaf les aan allerlei eerste, tweede en derde klassen havo, vwo en tweetalig gymnasium. 

Na twee jaar op de Lyceum locatie gewerkt te hebben ben ik op  de GSG Leo Vroman gaan werken. Hier heb ik vmbo-tl, havo en vwo leerlingen lesgegeven en werd ik voor het eerst mentor. Dit was fantastisch. Ook schreef ik een methode Engels. De GSG Leo Vroman is een school die met domeinen en instructieruimtes werkt. Dit beviel me erg goed.

Na drie jaar wilde ik dichter bij huis werken en heb ik gesolliciteerd op het Amadeus Lyceum in Vleuten. Dit is een erg leuke cultuurprofielschool die ook met domeinen werkt. Ik heb hier ontzettend gave tl, havo en vwo klassen en gezellige collega’s.

Daarover uiteraard meer in de blogs!

65

geschreven artikelen op edublogs

4

Gegeven workshops aan docenten

1

gewonnen prijs voor een methodeontwerp

8+

jaar ervaring in het onderwijs

Waarom Zo in het VO?

Ik heb Zo in het VO opgericht omdat ik het leuk vind om mijn enthousiasme met anderen te delen. Ik probeer veel nieuwe dingen uit en als ik merk dat het eindresultaat de leerling helpt wil ik het graag met andere docenten delen.

Nieuwsbrief

Eens in de zoveel tijd stuur ik een update met de laatste artikelen die ik geplaatst heb. Dit doe ik maximaal eens per maand. Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven dan kun je abonneren op ZO in het VO. Om te abonneren kun je hieronder jouw e-mail invullen en op abonneren klikken. Klik hier als je wilt weten wat ik met jouw gegevens zoals je e-mail doe.

Contact

Kan ik je ergens mee helpen? Wil je graag kennismaken? Neem gerust contact met me op!

Privacy

Omdat ik op deze website bepaalde persoonsgegevens verzamel, heb ik een privacyverklaring gemaakt. Die vind je als je op het slotje hierboven drukt.

Copyright 2019 ZOinhetVO.nl, Dennis de Vink

Sluit Menu